Amsterdam. Capitala sexului si a bicicletelor.

Intrebata care e locul care mi-a placut cel mai mult dintre cele vizitate, nu m-am putut hotari. In Amsterdam m-am distrat, nu m-am "culturalizat", dar nici nu era locul. Singurele muzee pe care le-am vazut aveau tenta sexuala si nu cred ca erau cu mult mai diferite de un sex shop (am vazut si un outlet pe tema asta). Pe strazi - nebunie curata, mai ales seara, multi tineri dornici de o tigare in coffeeshop-uri sau de prajiturele, dar nu numai... cumva e clar, daca ai chef sa iti faci de cap, fara parinti sau de ce nu, fara copii... ai gasit locul perfect.
Am incercat si eu o tigare, recunosc, dar cine nu incearca?

Red District e locul unde nu mi-as lasa copilul adolescent, dar nu-mi fac griji, pana in prezent dimensiunea districtului s-a micit. E amuzant din postura de turist, dar olandezii nu cred ca sunt foarte incantati de tot ce se intampla, pana una alta ei sunt cei care trebuie sa traiasca acolo.

Alt aspect greu de ignorat era cel al bicicletelor. Orasul era impanzit de posesorii acestora. Aroganti si pregatiti oricand sa claxoneze isi faceau loc printre pietoni fara mila... daca vrei sa fii calcat de doua roti de Pegas, ignora pista lor...

De Revelion, am gasit un pub, la cativa metri de Piata Dam, unde se pare ca era buricul petrecerii. In Players am ascultat muzica buna, poate am gustat prea mult Jack, dar la frigul de afara pare o optiune corecta si la micul-dejun.
Am dansat, am ras si m-am simtit ca acasa, ca intr-o sambata foarte buna de club.

In ceea ce priveste shopping-ul, numai bani si chef sa ai. De la Louis Vuitton, Chanel, Mulberry, Ralph Lauren la H&M, Zara, Mango, Mexx etc. nu cred ca ai putea sa iti doresti ceva si sa nu gasesti... Eu mi-am gasit! Biiig smileeee.

Il recomand. E de vizitat. So, luati-va bilete! Dar aveti grija, exista mereu sansa sa vi se piarda bagajul si sa faceti Revelionul sau mini-vacanta fara haine de schimb... Cumva stiu. Friends with a lot of bad luck...

2 Comments

Back to Top