Pamantul are burice, nu buric


Oare cate capete cu picioruse misuna prin jurul nostru, toate procesand acelasi gand: "sunt unic"?

Imaginea asta, este o parte din ceea ce am privit eu prin geamul avionului... momente in care ma intrebam cat conteaza parerea unui muritor. Si nu doar a unui muritor, al unuia perfect... perfect in imaginea care se reflecta in oglinda si mai apoi in ochii lui sau invers.
Daca de acolo, de mai Sus de mine, era Doamne-Doamne si avea aceasi imagine gandindu-se la cat de naivi suntem? Pff. Cred ca e dificil sa Iti pese de noi. A, scuza-ma, de tine sigur Ii pasa, muritor perfect... tu esti unic. Esti in capul listei, subliniat, iar in dreapta numelui tau apare o inimioara. E roz!

Din nestiinta noastra mai creste o prostie, vine o data cu "unicitatea" si faptul ca ne punem pe noi pe primul plan, fapt natural pana in anumite limite, dar avem pretentia ca ceilalti sa ne treaca in top 3-ul lor, pe prima pozitie, bineinteles. (Recunoaste ca gandesti asta, esti unic, nu?... sa continuam).

Ce invatam din reviste? Numai prostii, nu le enumar. E suficient ca generatiile-leguma le citeste ca "adevaruri supreme", nu vreau sa le mai si memoreze. You know: "Repetitio mater studiorum est". Nu vrem!
Cred ca una din cele mai idioate chestii am gasit-o intr-o revista de femei. (Nu zambiti dragi barbati, voi nu aveti atata imaginatie sa construiti asa niste prostii, voi le debitati direct... bineinteles, nu toti. Am si eu o jumatate.). Articolul se numea: "Ce cred barbatii despre faptul ca noi suntem obsedate de curele de slabit?" si din pacate au facut casting inainte si i-au ales pe cei mai... unici. Anyway, unul spunea ca e normal si ca lui ii place o femeie pe care se vede clar ca nu a mai mancat o masa sanatoasa de o luna (ca doar asa suntem invatati din reviste) si ca daca s-ar scrie ca femeile cu par pe picioare si mustata sunt considerate in prezent simbol al frumusetii, el ar vrea una. Ok, ok... recapitulati. Sunteti la fel de scarbiti ca mine?

As putea spune ca in general stupidzenia unui om e direct proportionala cu ideea de unicitate pe care si-o creeaza.

(Prin unicitate se va intelege aceea tentativa de marire a increderii in sine, esuata din cauza unor iluzii.)

Feedback-ul tau

Back to Top