Complicat de simplu


Existam, asteptam vreo 9 luni, ne nastem si dupa continuam procesul vietii pana in acea secunda, cand ne oprim. Sau poate doar ne reluam drumul.
Dar pana in secunda aia, pierdem altele gandindu-ne la ce si cum fac altii, in loc sa ne gandim la noi.

Si daca tu, X, care citesti acum o sa te gandesti "nu imi spune nimic nou, fata asta", te rog doar sa iei in considerare faptul ca nu e suficient sa stii, daca nu ai inteles sau daca nu tii cont de ce ai invatat.

1. Prietenii vin si pleca
Cand eram mica nu imi imaginam alti prieteni decat pe cei din jurul blocului si de pe scara. Viata mea, asta era: gradinita, joaca, prieteni. Simplu.

Ne-am mutat. Nu i-am mai vazut de ani buni. Unii s-au casatorit, altii au copii, iar restul pur si simplu isi continua viata departe de mine. Dar nu imi pare rau, am cunoscut altii si in fiecare zi am sansa de a imi face un nou prieten sau poate sa las unul in urma.

2. Unii oameni o sa te simpatizeze, altii nu
Eu ma bucur cand oamenii ma plac si nu-mi convine atunci cand cineva nu o face. Stupid? Foarte. Ceva mai stupid: nici mie nu imi plac toti oamenii si totusi m-am plans cu un rand mai sus.
Ceva bun: incerc mereu sa dau o sansa, chiar daca strang din dinti, pentru ca nu am dreptul sa judec. Dar daca feelingul ramane negativ cu siguranta nu o sa te caut sambata seara ca sa iesim in oras.
Logica: In final e normal sa respingi si sa fii respins, asa continui sa cauti.
Vestea proasta: Nimeni nu e logica intruchipata, cu atat mai putin subsemnata.

3. O sa ai parte de esecuri si nu o sa primesti mereu ceea ce iti doresti sau ce crezi ca meriti
Esecurile mele este putine. In ordine cronologica.
a. La gradi nu reuseam sa ajung la papusile Barbie pentru ca in fiecare zi era alta fetita mai rapida ca mine, iar eu... eu eram o d-ra de atunci, nu ma paruiam cu ele.
b. In clasa a II-a am picat un test. Era pentru engleza si se dadea in romaneste. Ati citit bine. Test: Zi-mi poezia "Toamna". Daca nu o stiai, treceai in B. Ce-am gresit eu? Eu nu am inteles ce a zis invatatoarea si mi-a fost jena sa o intreb si "PA" am fost, adica "B".
c. Imi placea de un tip, pardon... baieteeeel. Si el ma ignora complet. I-a mai placut de vreo 4 fete pana sa ajunga la mine... dar eu am prins figura si am asteptat. Cand l-a prins, mie deja imi trecuse. Intr-o zi i-am ridicat scaunul cand vroia sa se aseze. Dupa cazatura, l-am vindecat de noua pasiune (am devenit esecul lui).
d. D ca esec nu mai exista. Esecul s-a transformat in "Experienta". Sau nu mi-am mai batut eu capu'. D ca un lucru pe care nu l-am primit atunci cand mi-l doream. Bicicleta. D ca fiinta. Cainele.

4. Cineva mereu va avea mai mult
Iar tu, mereu vei avea ceva in plus fata de altii...
Sa luam exemplu cainele. Toata lumea are caine, de la Paris Hilton la bunica-mea. Iar eu? Ce? Nu-l merit? Ba, dar din pacate nu cred ca il pot ascunde in camera prea mult timp fara sa afle familionu'. DAR eu am altceva la care altii viseaza: creier functional. Eee? Life's good si asa naspa.

5. Ploaia iti va strica din cand in cand jocul
De multe ori imi fac planul intr-un anumit fel si trebuie sa il modific pe parcurs pentru ca nimic nu e batut in cuie si nu pot sa controlez tot ce misca (din pacate) ... si ma enervez (logica intruchipata ≠ alinuta). Ma stressez si din cel mai mic lucru, nu-mi plac surprizele decat daca stiu in mare despre ce e vorba (eu asa definesc surprizele).
Si totusi traiesc. N-as renunta la ploaie, prefer sa ma enervez decat sa ma plictisesc.

6. S-ar putea ca "maine" sa nu mai existe
Pentru tine sau poate pentru altii. Treaba asta e dificila pentru mine. Nu pot sa traiesc gandindu-ma ca maine nu o sa mai fiu si ca tu nu o sa imi mai citesti randurile sau poate invers, eu nu o sa mai scriu si tu ai facut "bookmark-ul" pe degeaba. Nu pot scrie ca inteleg, pentru ca inca nu am inteles... din nefericire pentru timpul pe care il irosesc.

7. Poti face tot ce-ti doresti, mai putin sa opresti ploaia
Ati citit cu totii, macar o carte motivationala, sper...
"The power is in you" - bine, bine, the power is in me, dar unde naiba sta ascunsa? (Unde am pus detectoru' de "Alinuta power" ca am umblat cu el zilele astea)
La mine nu functioneaza cartile alea, blochez tot ce are pare inteligent si ajutator, pana inteleg. Si eu sunt mai lenta cand vine vorba de lucruri de astea spooky, ma prind tot cand nu ma astept.
Ce cred eu despre ce povestesc ei in carti? Ca e un mare bullshit. Vrei power, baga degetele in priza. Vrei sa reusesti ceva? Incearca, munceste, stoarceti creierii, esueaza, mai baga o tura de stors creierii si dupa sa o sa vezi PUTEREA, mama...

3 Comments

  1. iiiiiii, si am un catelus asaaaaa de frumos pentru tineeeeeee, nu profitam ca-i turcu pe alte meleaguri si ii bagam catelusul pe gat? uita-te pe adopta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ii stiu pe toti, cresc ca ratez vreunul? :D
    Mda... turcu e plecat, dar il tii tu dupa ce mi-l da afara? :d... si daca ii mai distruge si lucruri... rezerva-mi 2 locuri :D

    RăspundețiȘtergere
  3. e, distruge. asta e un mit. cainii nu distrug nimic, doar confunda diverse lucruri cu jucariile lor. atata tot. turcu pare un om de inteles, cred ca o sa priceapa faptul ca piticul patruped a confundat laptopul lui cu osul care il avea in cosulet.

    RăspundețiȘtergere

Back to Top