Selfish

Trebuie sa ma abtin. Am o tendinta prost directionata. Dau cu doua maini, ce apuc, cand apuc. Sunt generozitatea intruchipata de vreo luna. In mod normal n-as considera ca fac un lucru rau, dar ma enerveaza cand vad ca feedback-ul e total pe dos. Nu astept mai mult decat un "multumesc", dar nu mi se pare in regula atunci cand primesc rautati gratuite.

Schimb tactica. Unii oameni sunt mult prea egoisti pentru gustul meu.

7 Comments

  1. "...nu mi se pare in regula atunci cand primesc rautati gratuite."
    Nici NU ESTE in regula cand se intampla asta, indiferent daca rautatea fusese precedata de darnicia "preopinentului" sau nu - dar ESTI SIGURA ca ai inteles bine? Sunt CU ADEVARAT rautati, SAU sunt doar simple tachinari (sau eventual lucruri spuse "pe negandite", fara intentii rele)?

    RăspundețiȘtergere
  2. Presupun ca nu - dar cred ca NICI nu esti "scutita de medic" sa faci greseala de a te pripi in aprecieri sub influenta "inflamarii" starnite de o nedreptate (reala sau doar presupusa).

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevarat, dar afirmatia mea s-a concretizat dupa mai multe concluzii.
    Nu cred ca mi s-a parut de 3 ori la rand :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu pusesem intrebarile fara a fi cunoscut circumstantele. Concluzia inteleg ca ar fi ca ESTI sigura.
    Pe de alta parte, eu sunt o fire intelegatoare si impaciuitorista (intre niste limite, bineinteles), si m-am deprins sa gandesc cu propriul cap "din dotare" - cel de pe umeri - nu sa aplic "ad litteram" ideile altora, dar am invatat cu mult timp in urma o zicala araba: "Daca prietenul tau te inseala o data, e vina lui si sa-i fie rusine ca te-a inselat; daca te inseala si a doua oara e vina ta si sa-ti fie rusine ca inca il mai consideri prieten."
    A doua oara - NU, dar dupa prea multe (si prea dese) repetari ale aceluiasi comportament, dupa acelasi tipar... poate ca ar merita pus in aplicare proverbul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu ma refeream in text la prieteni. Pe cei de genul asta i-am parasit demult, nu meritau efortul.

    In text vorbeam de oameni in general.

    RăspundețiȘtergere
  6. "Dau cu doua maini, ce apuc, cand apuc."
    Eu crezusem ca te referi la prieteni!?!
    Dupa parerea mea, oamenii se impart (in mare) in doua categorii: oameni pe care - in imprejurari banale, "de toata ziua" - merita sa-i bagi in seama mai mult decat politetea elementara, si "ceilalti". Asadar, din unghiul meu de vedere n-ar fi vorba decat de a-i trece pe "unii" (pe ACEIA) din prima categorie in cea de-a doua.
    EVIDENT ca prietenii si rudele apropiate sunt situati inafara acestei categorisiri! Pt ei am MULT mai multa intelegere si ingaduinta, si indulgenta se repeta de MULTE ori, dar daca TOTUSI "reusesc" sa se faca exclusi din categoriile respective (ca urmare a... "perseverentei" in respectivul comportament... "inadecvat"), PENTRU MINE urmarea este disparitia lor din Universul meu: ignorare totala, nu ma mai intereseaza daca traiesc sau nu, nici unde anume si cum, nu salut si nu raspund la salut, nu vorbesc nici CU, nici DESPRE ei, iar daca imi ies in drum - sa se dea REPEDE la o parte ca sa nu-i calc, pt ei nu ma deranjez nici macar sa ma abat din drum sau sa ma opresc. Nu-mi merita sa-mi bat capul nici macar pt a le face rau. Mi s-a intamplat deja de doua ori, cu cate unul din fiecare categorie - si eu am regretat mult la inceput, ei au regretat mult ulterior.

    RăspundețiȘtergere

Back to Top