Meet Space

Tu ai spatiu pe tastatura? Si de ce nu-l folosesti corect?

Nu fac pe desteapta. Si eu gresesc. Dar incerc sa ma corectez sau macar sa ascult cand altii ma trag de maneca. Mi se pare jenant ca o persoana cu un liceu, o facultate sau chiar cu master sa faca greseli de genul asta. Ma intreb... tot in stilul asta si-au "scris" si lucrarea de diploma/ licenta?

Gheorghe,de ce nu vrei sa gandesti? NO!
Gheorghe , de ce nu vrei sa gandesti? NO!
Gheorghe, de ce nu vrei sa gandesti? YES!

Deci:
Inaintea unui semn de punctuatie de tipul punct, virgula, punct si virgula, semnul exclamarii, semnul intrebarii, doua puncte etc. NU SE LASA SPATIU.
Dupa folosirea unui semn de punctuatie de tipul punct, virgula, punct si virgula, semnul exclamarii, semnul intrebarii, doua puncte etc. INTOTDEAUNA SE LASA SPATIU.

17 Comments

  1. Buna ,as vrea sa te invit pe 100 Ro,avem nevoie de bloggeri activi si originali,pentru a crea cel mai mai mare blog scris in limba Romana,as fi incantat daca ai accepta,si ai face parte din comunitatea noastra.Am trimis o invitatie prin e-mail, sper sa te alaturi echipei.Te asteptam ,succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. hai ca primul comentariu e tare.... deci... sa recapitulam. cum ai spus cu spatiile alea?? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. sigur ca da... spamul era important nu ce scri tu pe aici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie mi s-a explicat treaba asta cand am invatat sa trimit prima data sms-uri. Regula am preluat-o ca sa ii fac pe altii sa inteleaga :). Cum adica te miri ca o fata se gandeste la lucruri de astea? Tz tz, nu-i frumos ce zici tu aici... :P

    RăspundețiȘtergere
  6. :O "Bai" fetito da de ce ai sters comentariul :O ? Frate da matele crezi ca toti am facut scoala de copywriter sau ce /:) .
    Bine hai am gresit si mi-am facut singur imagine de misogin, dar nu prea am intalnit pana acum fete(ma refer la bloguri) care sa puna importanta pe a scrie atat de perfect. Singurul lucru pe care il stiu io depre fete inca din generala, si care ma oftica la culme, este ca scriau foarte frumos .

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma omori cu zile! Cine mai stie ce sa stearga si ce sa lase? :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Sterge tot ca misterul s-a spulberat =)) !

    RăspundețiȘtergere
  9. LOL Dar ai facut cursuri de scris sms-uri /:). Si ce alte cursuri ai mai facut? Sunt si eu curios .

    RăspundețiȘtergere
  10. Aia cu "atat de perfect" e la misto? :-s

    RăspundețiȘtergere
  11. Da! Pai daca nu ar fi la misto ar insemna ca sunt io afon :|. Adica -"atat de" perfect-(cuvant care oricum e dificil) nu prea putem sa il folosesc cu alt scop.

    Si acum, pa bune, chiar ma mira sa intalnesc pa cineva sa se gandeasca cum sa foloseasca virgula, chiar daca io 90% asa o foloseam. Acum nu ca m-as fi gandit ca eram unic :D, dar pur si simplu nu m-am gandit sa mai dea cineva importanta ritmului de scriere: cuvant-semn de punctuatie-spatiu-cuvant. Si eu remarcam, de fapt, imporatanta acestui ritm datorita lizibilitatii sporite, adica vizual, aproape strict vizual. Probabil datorita pasiunii mele pentru vizual.

    RăspundețiȘtergere
  12. Din greseala pe aici... dar simt nevoia sa imi dau cu parerea... Cand critici lumea pentru faptul ca nu lasa spatiile unde ar trebui, este decent sa stii sa scrii INTOTDEAUNA, si nu cum ai scris tu. Asta sare in ochi inainte de a termina de citit critica ta constructiva la adresa "spatiului"...

    RăspundețiȘtergere
  13. @ aiureapeaici: N-am tastat un t. Ok. Doar nu crezi ca nu stiu cum se scrie... si daca ar fi fost asa in restul posturilor in care am folosit cuvantul asta ar trebui sa il gasesti fara "t", dar nu e cazul.
    Te mai astept! ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma bucur ca ai scris despre acest subiect. Sunt foarte multe persoane care nu respecta aceasta regula. Multa vreme am crezut ca noi cei de la filologie suntem putin absurzi si avem tot felul de pretentii, insa ma bucur sa vad ca si cei din alte domenii cunosc aceste reguli. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Back to Top