Degustare de vin & trufe @ Terrois

Saptamana trecuta, undeva cam la ora aceasta, porneam spre Terrois - un wine-bar relativ nou din Brasov unde se organizeaza degustari de vin, expozitii de fotografie, lansari de carte, conferinte sau alte evenimente culturale. In fiecare joi de la ora 19, cu o rezervare in prealabil, te poti strecura usor in lumea licorii bahice, iar daca esti un newbie, asemenea mie... ai toate sansele sa fii fascinat.

Am stat cumintica la masa, am degustat cateva vinuri si am ascultat atenta conversatiile libere iscate intre reprezentantul vinurilor Abruzzo, presedintele Asociatiei Somelierilor si restul invitatilor. A fost interesant sa aflu cum poti "analiza" compozitia unui vin, aroma, culoarea, gustul etc. O experienta pe care o recomand, macar de curiozitate daca nu din pasiune.

Tot in cadrul acestui eveniment, am avut ocazia sa imi imprietenesc papilele gustative (pentru prima data) cu trufele, dar sa acumulez si ceva informatii generale despre cum se cultiva, unde, cum se culeg si de catre cine.

Mmmm... deja imi e pofta de un pahar de vin rosu si sec, just the way I like it ;).





P.S. Pozicile nu imi apartin, le-am furat de pe net... insa sper sa fiu scuzata! A fost pentru o cauza nobila :)))

Feedback-ul tau

Back to Top