Femei care iubesc prea mult - Robin Norwood

Titlul reprezinta numele unei carti pe care am descoperit-o de curand pe Scribd. O lucrare care incepe asa:
"Cind a iubi inseamna a suferi, inseamna ca iubim prea mult.
Cind aproape toate conversatiile noastre cu prietenii se invirt in jurul LUI - problemele lui, gandurile lui, sentimente lui - si aproape toate propozitiile noastre incep cu "el", inseamna ca iubim prea mult.
Cind ii gasim scuze pentru indispozitiile, iritarile, indiferenta sau tacerile prelungite, punindu-le pe seama unei copilarii nefericite si incercam sa actionam ca terapeuti, inseamna ca iubim prea mult.
Cind citim o carte de auto-ajutorare, dar subliniem toate pasajele care l-ar putea ajuta pe el, inseamna ca il iubim prea mult.
Cind nu ne plac valorile lui, comportamentul si caracterul lui, dar le suportam, gindindu-ne ca, daca suntem indeajuns de atragatoare si tandre, va dori sa se schimbe de dragul nostru, inseamna ca il iubim prea mult.
"

Am salvat pdf-ul pe desktop si m-am hotarat sa "rasfoiesc" cartea. Nu am parcurs-o in intregime, insa cred ca unele femei s-ar regasi (mai mult sau mai putin) in randurile ei. Mda, nu e un lucru bun, prea mult nu e niciodata un semn de normalitate. Prea mult are o cauza si un efect, dar autoarea ofera si o solutie spre final.

Iubirea.
Sentimentul pe care il definesc din prisma propriei experiente. Niciodata identic. Singurul care se reinventeaza in functie de persoana care imi trezeste aceasta stare, singurul fara de care nu sunt convinsa ca pot trai.

5 Comments

  1. Salut www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
    Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

    Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru mine eroarea este majora si provine chiar din titlu. In primul rand ca apare cuvantul "femei" si nu este cazul daca vrei sa emiti o opinie corecta. In al doilea rand si cel mai important, pentru ca vorbim de o cuantificare a iubirii ("prea mult"). Ori iubesti ori nu iubesti:). Nu exista prea mult sau prea putin. Depinde de persoana, de timp, de reinventare, de fire, de orice pana la urma daca vrem... Dar cine cuantifica iubirea se afla in una din urmatoarele situatii; a iubit si a fost dezamagit de tot atatea ori, sau nu este capabil sa iubeasca neconditionat. Pana la urma este o carte de succes pentru ca femeile dezamagite in dragoste o vor cumpara pentru a se putea "proteja" pe viitor. Adica o carte in trend cu societatea noastra. De a visa pana la moarte la dragostea ideala a vietii, pe masura ce ridicam ziduri pentru a ne proteja,vorbim pe facebook si mess si facem amor pe videochat. Bleah...

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Dorian: Iti inteleg punctul de vedere, insa poate ca nu am explicat suficient de clar ideea cartii.
    Sunt de-acord cu tine, ori iubesti, ori nu. Problema intervine atunci cand "a iubi" nu mai are o conotatie placuta, poate doar in contextul in care vorbim de sex. Iar in acest caz e doar obisnuinta, frica de singuratate sau oricare alta scuza menita sa sustina relatia respectiva cu orice pret - situatie in care "prea mult" apare ca o metafora, pentru ca se exagereaza... cel putin asta am inteles eu.

    Femeile astea, iubesc si de fiecare data sunt dezamagite, insa nu pleaca. Raman, indura si cred ca doar ele sunt vinovate.

    Daca a mai rasfoit-o/citit-o cineva, ridicati manuta la raspuns si contraziceti-ma :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Perfect de acord cu ce spui. Tocmai de aia are si titlul care sa "prinda". Dar cand "a iubi" nu mai are conotatie placuta, eu cred ca nu mai este iubire. Este asa cum spui si tu: obisnuinta, teama de singuratate, etc. Nu blamez cartea, ea poate sa fie un suport momentan pentru unele femei. Am rasfoit-o si eu si cred ca pleaca doar de la o conceptie gresita. Daca nu iti plac valorile lui, comportamentul, etc. daca este egocentrist, daca bla bla, atunci e timpul ca femeia sau barbatul sa se trezeasca si sa isi dea seama ca nu iubeste, nu sa caute o scuza in faptul ca iubeste prea mult. In general oamenii prefera sa se victimizeze si sa caute calea cea mai usoara, si chiar daca isi dau seama de realitate, este easy sa bagi capul in nisip. Titlul propice ar fi fost: Daca credeti ca iubiti prea mult, de fapt nu iubiti. Iar volumul 2: Dupa ce termini de plans, iesi afara si incepe sa traiesti.:D.

    RăspundețiȘtergere

Back to Top