Eu si florile: it's complicated!


Cei care ma cunosc cat de cat stiu ca desi imi plac florile nu prea ma pricep sa le recunosc si nici sa am grija de ele. Eu in general primesc buchete si mai putin ghivece... I wonder why!
La cateva luni dupa migrarea in Brasov m-am dus la florarie. Am stat cateva minute bune sa decid care va fi "aleasa" si desi imi doream Orhidee, am optat pentru Dracaena. Logica a fost simpla: care imi poate rezista... In prezent traieste, ba chiar am observat ca arata foarte bine si sta "batoasa"... semn ca i-a placut zilele astea fara mine :)).

In decursul timpului am tot mutat-o: pe podea, pe comoda, pe noptiera, in bucatarie, pe pervaz... ca in final sa realizez ca ei ii place intr-un colt intunecat, aproape de draperie. Zic, bine tu vampiro, stai acolo!
De cand a dat caldura i-am cam dat atentie, am udat-o, am scos-o pe balcon (la lumina, fara soare direct), am curatat-o zilnic... ca e primavara si pentru ea. Ghiciti: se usca putin cate putin... M-am panicat! Am incercat sa o ud mai des, sa vorbesc cu ea... mai aveam putin si ii puneam niste Mozart (a primit doar Cafe del Mar). Ea - NIMIC. Pana saptamana trecuta cand am amenintat-o ca daca nu isi revine imi iau alta si am pus-o iar la colt, ignorand-o cateva zile. Si-a revenit obraznica! Imi place sa cred ca am speriat-o, dar ea fiind from the dark side nu are nevoie de atentie, soare... ci doar de putina apa si semi-intuneric :)).

In curand o sa ii aduc doi prieteni - un ficus si un trandafir chinezesc pe care momentan ii antrenez la birou. Sper sa nu sfarseasca precum Craciunita...

P.S. Textul e un pamflet. Oarecum... :D


One Comment

  1. the answer is: moss!

    sau cactus, dar tot mai fain e un covor de muschi de padure. se ingalbeneste ... il ineci in apa. o papa ... si-si revine :D

    RăspundețiȘtergere

Back to Top