Ingrediente pentru 2

Daca as fi intrebata care sunt premisele de la care ar trebui sa porneasca o relatie, as raspunde: iubire, atractie, comunicare si flexibilitate.

De ce? Sa le luam pe rand:
1. Iubirea, conditia suprema. Totul incepe cu niste fluturasi in stomac pe care nu ii intelegi, o cafea sau un ceai; o intalnire de la care vii, iar zambetul ala tembel inca iti lumineaza fata... La momentul asta incepi sa te ingrijorezi, parca ai o senzatie de deja-vu si totusi nimic nu se poate compara cu noul feeling. Bla, bla, trec saptamani, luni si deja "te iubesc" e la ordinea zilei. Esti prins/ -a in cel mai frumos mod. Toate astea impreuna cu amintirile si trairile pe care le ai cu celalalt, te sudeaza, iar la prima discutie in contradictoriu (pe care puteai jura ca nu o vei trai alaturi de ea/el) mai cobori un km spre Pamant. Hello, reality! Distanta ramasa se tot miscoreaza in timp, insa cred ca o doza trebuie sa ramana indiferent in ce stadiu al relatiei ajungi. Cine spune altfel, s-a plictisit deja... da, crede-ma pe cuvant. Nu cred ca o iubire seamana cu alta si in final e natural, nu poti face avea acelasi rezultat daca combini ingrediente diferite.

2. Atractie. Aici nu e nevoie de cuvinte. Atractia se simte, se vede si doar daca nu stii ce inseamna te poti resemna intr-o relatie care nu are strop de pasiune.

3. Comunicare. Pentru comunicare din pacate e nevoie de mai mult decat de gura, urechi, ochi. Fie ca e verbala sau nonverbala, trebuie sa existe permanent indiferent cat de greu ne-ar fi sa ne exprimam. Cred ca aici se impiedica multi. Sa te indrgostesti e simplu, insa sa fii in stare sa duci o relatie si sa nu o pierzi din prostie, e complicat pentru majoritatea, indiferent de varsta. Unii asa sunt construiti, sa ignore problemele sau pur si simplu sa le ascunda sub covoras... sa nu invete din greseli, sa traiasca orbeste pentru ca asa au vazut la parintii lor. E dovedit ca modelul de acasa conteaza, iar faptul ca femeile isi aleg parteneri asemanatori cu tatal sau barbatii cu mamele... nu e doar o poveste. E absurd sa ceri de la celalat sa fie la fel ca tine sau sa te astepti la o comunicarea excelenta... mai ales in prima perioada in care inca va reglati frecventele. Unii inteleg prin comunicare - cearta, ceea ce e gresit. De asta nici nu am ales o poza care sa transmita lucrul asta, insa de curiozitate... daca dati un search pe Google "comunicarea in cuplu" veti vedea ca am dreptate in ceea ce priveste insemnatatea acestui cuvant pentru multi.

4.Flexibilitate. Asta e cuvantul pe care eu l-am ales pentru ca nu-mi place cum suna compromis. Atunci cand iubesti pe cineva, ar trebui sa fii mult mai deschis spre o varianta de mijloc sau un "da", decat daca ai primi o propunere de la unul de pe strada. Dar asta e doar o parere personala.

Feedback-ul tau

Back to Top