Austria, here I come

Anul trecut mi-am propus sa invat sa skiez. Am inceput in Paltinis, pe Arena Platos, iar prima zi pe skiuri a fost in ianuarie anul acesta. Varul meu a avut o rabdare de fier si s-a distrat de minune invatandu-ma "primii pasi". Dupa vreo 2 saptamani, am schimbat partia si mi-am exersat cazaturile. La vremea aceea nu-mi puteam inchipui o zi fara sa musc din zapada, insa astazi s-a dovedit contrariul.

Mi s-a tot spus ca e important sa ma indrume un instructor, iar de dimineata am urcat in Poiana si am inceput prima lectie oficiala. Au urmat doua ore in care am invatat sa imi pun skiurile in picioare in diferite conditii, sa le dau jos, sa fac plugul, sa fac viraje si cel mai important... sa exersez fara viteza. Tehnica, tehnica, tehnica. Postura e importanta de asemenea, plus ca exersand iti dai seama ca sportul asta poate fi facut cu o eleganta deosebita. A doua lectie va fi pe Postavarul, iar apoi voi putea merge si singura sa acumulez "km". Se pare ca am ceva talent ;;).

Sunt bucuroasa si mandra de progresele facute, in mod clar instructorul isi merita banii. Indiferent cat de bine intentionati sunt prietenii nostrii, un profesionist te poate corecta si din nefericire nu-l poti pacali... vede fiecare miscare executata gresit.

O sambata frumoasa!

One Comment

Back to Top