Ma gandeam...

Ca viata noastra e simpla si plictisitoare, daca ne-o dorim asa. Zilnic luam decizii. Alegem sa facem acelasi lucru, sa ascultam aceeasi muzica, sa ne cazam in acelasi loc. Odata ce am gasit ceva "frumos", care ne place, tinem cu dintii de el. Da, de-acord, sunt momente cand trebuie sa stii ca la unele NU trebuie sa renunti, insa maruntisurile merita incercate. Pana si un fruct nou aparut la Lidl. Ce se poate intampla? In cel mai rau caz iti descoperi o alergie :)). Uneori suntem in criza de idei si pur si simplu stam sa cada ceva din cer. Imi aduc aminte de o perioada in care nu vedeam nici un fel de pasiune posibila. Nu stiam ce imi place, dar atata timp cat nu incerci, nici nu ai de unde sa aflii. Mai nou astept vara sa invat sa calaresc. Stiu si unde. Cum mi-a venit ideea? Well, anul trecut am descoperit ca in locul unde eram cazata, se faceau si cursuri de echitatie. Din pacate nu s-a concretizat nimic atunci, insa a fost suficient pentru un nou plan. Acum am o imagine in cap pe care trebuie sa o transform in realitate :).


Am intalnit de curand doi oameni. Ea, o doamna profesoare iesita la pensie, cu mult bun simt si modesta. A intrat in vorba cu mine de la inceput si m-a facut sa renunt la cartea pe care o citeam, pentru ca desi nu schimbasem decat doua vorbe, stiam ca am destule de aflat de la dansa. A inceput prin a se mira de ce citesc, doar nu e sesiune. M-a facut sa rad. A continuat prin a-mi povesti ca desi pensia nu e mare, ea pleaca in fiecare an intr-o vacanta cu sotul. Au vazut Palma de Mallorca impreuna, prin nu stiu agentie care ofera reduceri de seniorilor, iar anul asta pleaca in Grecia. Si-au dat seama ca e mai rentabil sa plece in concediu, decat sa plateasca gazul iarna. Asa in extrasezon, cu o oferta buna, cheltuiesti mai putin ca acasa. El, un domn la 50 de ani, cu o experienta de 20 de ani in sistemul bancar, dar cu pasiuni de tot felul. Am vorbit de economie, de drumetii si munti, de religie, de cam tot ce ne trecea prin minte. Era un fel de ping-pong conversational, care s-a lungit 3 ore, pana am coborat din tren... Am ramas cu un sentiment tare placut. Desi intre toti era o diferenta de macar 15 ani in ordine crescatoare, am gasit multe in comun. Unii oameni au o atitudine diferita fata ponoseala zilelor. Una corecta. Zambesc si sunt deschisi la nou.

5 Comments

  1. Faci cuparaturi la LILD? WTF ... pun pariu ca e cel mai aproape si d-aia. Prima data credeam ca faci reclama gratuita... da la chestia cu alergia m-am mai linistit. Dap uneori astepatam puntin incostient sa murim de plictiseala ca sa ne dam seama ca trebuie sa facem noi ceva ca sa nu ne plictisim :D. Sa intri tu in vorba cu oamenii d-acu incolo ;).

    RăspundețiȘtergere
  2. I call your blasphemy .... BLASPHEMY, I tell you!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta cu aproape e relativa, pentru ca de obicei de la LIDL imi iau fructe (nu ma refer la mere), iar in jurul blocului meu sunt doar magazine de pe vremea comunismului sau cu adaos 50%.
    Am incercat sa intru eu in vorba cu oamenii, dar nu e nevoie... intra ei :))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Nicu: Ai mancat ciocolata seara, nu-o asa? Zi drept!

    RăspundețiȘtergere
  5. to quote Russel Peters: that is mind blasting!

    and to explain in the words of Tweety: I did, I did!

    RăspundețiȘtergere

Back to Top