L'amour

De fiecare data cand ies in oras, mereu se ajunge la subiectul relatii. Chiar si doar in treacat, ca un simplu comentariu la vecinii din dreapta, care stau la cafea si bifeaza una din banalele intalniri. Probabil ca sarbatoresc ceva, sau pur si simplu petrec timp impreuna, dar "separat". Schimba replici, privesc in jur dupa orice altceva mai interesant, iar gesturile tandre par sa se fi pierdut in primele 6 luni de relatie. Concluzia mea: inca vreo 12 luni cu indulgenta.
Cred ca pretentiile cresc odata cu inaintarea in varsta si e absolut normal, pentru ca se presupune ca deciziile viitoare au la baza o experienta din care am invatat cate ceva, insa... cred ca de multe ori, te saturi. Nu mai speri. Renunti sau nici macar nu incerci sa mai cauti o persoana potrivita. Atunci e momentul in care faci primul pas spre o lunga intalnire, o intalnire pe care o sa o ai zilnic, iar daca persoana cu care iti bei cafeaua nu are mare lucru in comun cu tine... ai o mare problema.

Am in jurul meu exemple pozitive si negative, ambele categorii imperfecte, insa uimitor e faptul ca unele persoane care se complac in relatii "nesanatoase" nici macar nu realizeaza ca lucrurile merg prost. Rutina pare o scuza perfecta, iar comoditatea e mereu cea mai buna solutie. Trist, limitat si fara happy ending in majoritatea cazurilor.
De nelipsit: buna dispozitie, energie, incredere, chimie, atractie, afectiune, dor, joaca, pasiune, rasete, suport, respect, compromis etc. 
Cand statutul de "single" e mai bun: plictiseala, incapatanare, rutina, lipsa afectiunii si a zambetelor, comoditate, dependenta, principii & idei diferite, ritm incompatibil etc.

5 Comments

  1. .... and that is why i never ever had a serious relationship in that kind of way with a person of the opposite sex. Or the same, for that matter.
    dar ce am invatat eu din 'my endevour of a single person in life', sau cum ar zice-o Andrei: 'FAG' (hmmm, cred ca era altfel. oricum -> forever alone guy/girl ... might have been 'person' though) e ca o mica sclipire vine din nesiguranta pe intentile celeilalte persoane. sclipire ce moare in timp din cauza propagarii mentalitatii: 'ah, it's stuck with me. Yes, it!', exceptand cazul in care e vorba de un cuplu cu o tinta comuna mareata, cum ar fi: 'world domination', as in 'Pinky and the Brain'. Si cealalta varianta ... and i think i'm speaking for all the people with schizoid personality disorder out there: nu simti neaprat nevoia sa te exteriorizezi, esti multumit cu tine, dar nu ai vrea sa pierzi persoana cealalta pentru ca a ajuns sa te inteleaga intr-un fel aparte fata de restul lumii. Similar, persoana cealalta ajunge sa inteleaga reactile, sau lipsa lor vizibila. But then again, there aren't that many true schizoids out there, and such a reltionship wasn't a steaming one from the begining, when seen from the outside.

    so, cum crezi tu ca ai putea mentine practic vorbind, o relatie sanatoasa?
    P.S. I think usualy singles go out in town, couples tend to visit other close couples.

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Deci jur ca te pot recunoaste sub orice pseudonim, si nu, nu din cauza ca l-ai amintit pe Andrei.
    Sa-ti raspund la intrebare: o relatie sanatoasa se mentine cu dedicare si efort, dar mai important, impreuna cu persoana potrivita.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu ca raspunsul meu e simplu, dar ideea postului nu era sa explic eu cum vad o relatie, pentru ca in final ce imi doresc eu, nu-si doresc altii. Postarea asta a plecat de la imaginea cuplului "indragostit" pe care o vad tot mai rar.

    RăspundețiȘtergere
  4. e din cauza ca pun o groaza de '...', nu? :D

    scurt, dar oarecum satisfacator. adica, recunosc ca speram sa dai o scurtatura gen: "You pray to the midget lord", "You throw coins at it", "You threat it with 'bastarca'". but, I still dream of a day when such a solution shall be available. Efortless, as it should be.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmmm... nu m-am gandit. Las' am timp sa folosesc si replicile astea :D

    RăspundețiȘtergere

Back to Top